Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_de_fryske_marrenTrouwen in de gemeente De Fryske Marren

Zijn jullie van plan te trouwen in de gemeente De Friese Meren? Op deze pagina is alle nodige informatie te vinden de trouwlocaties de huwelijkskosten en nog andere zaken.

Melding voorgenomen huwelijk

Als je wilt trouwen dan moet je dat vooraf bij de gemeente melden. Wil je ook voor de kerk trouwen, dan mag dit pas nadat het burgerlijk huwelijk bij de gemeente is gesloten. Je kunt in elke gemeente de melding van het huwelijk doen. Je kunt je daarom rechtstreeks tot de ambtenaar van de burgerlijke stand van de huwelijksgemeente wenden om daar het voornemen om in het huwelijk te treden kenbaar te maken.

Trouwambtenaar

Het is mogelijk om zelf een buitengewoon ambtenaar van burgerlijke stand van de gemeente De Friese Meren uit te kiezen. De ambtenaren zijn te vinden op de gemeente website.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis te Joure
Frisian Sailing Company
Partykasteel Iselmar
• Tsjerke
Mooi Gaasterland
• Oude gemeentehuis te Lemmer
• Raadhuis te Balk
• Museum Stedhûs Sleat

Eigen trouwlocaties uitkiezen

Het is nu ook mogelijk om een locatie in de gemeente De Friese Meren aan te wijzen om te trouwen. Hierbij komen wel extra kosten van € 150,00. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie. 

Openingstijden

Maandag: 13.00 - 20.00 uur
Dinsdag: 09.00 - 16.00 uur
Woensdag: 09.00 - 16.00 uur
Donderdag: 09.00 - 16.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Kosten huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag ochtend om 09.00 en om 09.30 uur kan er gratis worden getrouwd in het gemeentehuis in Joure. Het huwelijk zal aan de minimale vormvereisen die gelden voor een huwelijksvoltrekking, en er mogen maximaal 2 getuigen komen.

Verkorte ceremonie

Bij een verkorte ceremonie zal het huwelijk plaatsvinden in de trouwzaal in een van de trouwzalen van Joure, Balk of Lemmer. Dit kan maandag t/m vrijdag om 10.00 en 10.30 uur en zal maximaal 30 minuten duren. Er kan geen keuze worden gemaakt welke trouwambtenaar het huwelijk zal voltrekken en er mogen maximaal 25 personen inclusief de getuigen bij het huwelijk aanwezig zijn.

Voor meer informatie over trouwen in De Fryske Marren

Gemeentehuis Joure
Herema State 1
8501 AA Joure
Tel: 0513 239 000
Website: www.defryskemarren.nl