Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Dongeradeel

Stadhuis Dokkum
Foto: Stadhuis Dokkum

Zijn jullie van plan om te trouwen in de gemeente Dongeradeel, maar hebben jullie nog geen idee hoe en wat je allemaal moet regelen? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor een huwelijksvoltrekking in de gemeente Dongeradeel.

Melding voorgenomen huwelijk

Het huwelijk is één van de mogelijkheiden om de relatie met je partner officeel vast te leggen. Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Dan doe je eerst een melding in de gemeente waar je gaat trouwen. Dit hoeft niet meer per sé in de woongemeente te gebeuren. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente.

Ton sur Ton Bindend Bloemwerk
Foto: Ton sur Ton - Bindend Bloemwerk

Trouwlocaties

• Stadhuis Dokkum
• De Engelsmanplaat
• Museumkerk 'Eben 'Haezer in Wierum
• Hervormde kerk Bornwird
• Hervormde kerk Oostrum
• Hervormde kerk Jouswier
• Hervormde St. Anna kerk Hantumhuizen
• Bonifatiuskapel Dokkum

Trouwambtenaren

Jullie huwelijk wordt gesloten door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Je mag zelf bepalen welke trouwambtenaar jullie huwelijk voltrekt. Op de website van de gemeente vind je een overzicht met de trouwambtenaren waar je uit kunt kiezen. 

Trouwvervoer Friesland
Foto: Stal Droppinghiem

Kosten huwelijk

De kosten voor het huwelijk vind je op de website van de gemeente. Indien je op een andere locatie trouwt kunnen hiervoor eveneens kosten in rekening worden gebracht. Je moet zelf contact opnemen met de eigenaar van de locatie. Op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 09.30 uur is een gratis huwelijk mogelijk in het gemeentehuis. Je krijgt een sobere plechtigheid waarin alelen de wettelijke formaliteiten worden afgehandeld. De gratis huwelijken worden voltrokken in een spreekkamer van het gemeentehuis door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Er mogen maximaal 7 personen aanwezig zijn bij de voltrekking: het bruidspaar, 4 getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand. Voorwaarde voor een gratis huwelijk is dat één persoon van het bruidspaar woonachtig moet zijn in de gemeente Dongeradeel. Er zijn alleen kosten voor het trouwboekje verschuldigd. 

Trouwbedrijven binnen de gemeente Dongeradeel

Naast de bovengenoemde trouwlocaties, raden wij onderstaande trouwbedrijven aan

Ton sur Ton - Bindend bloemwerk
Stal Droppinghiem - Trouwkoetsen voor een romantisch huwelijk

Stal Droppinghiem - Trouwkoetsen
Foto: Stal Droppinghiem

Meer informatie over trouwen in Dongeradeel

Stadhuis Dokkum
Koningstraat 13
9101 LP Dokkum
Tel: 0519 298 888
Website: www.dongeradeel.nl
E-mail: gemeente@dongeradeel.nl