Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Ferwerderadiel

Gemeentehuis Ferwert
Foto: Gemeentehuis Ferwert

Hebben jullie trouwplannen? Dan mogen wij jullie alvast feliciteren! Op deze pagina staat alle informatie die je nodig hebt om te kunnen trouwen in de gemeente Ferwerderadiel.

Melding voorgenomen huwelijk

Je hoeft geen huwelijksaangifte meer te doen, maar je maakt aan de ambtenaar van de burgerlijke stand kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden. Je kunt trouwen in iedere Nederlandse gemeente. Je doet melding in de gemeente waar je in het huwelijk treedt. Je maakt daarvoor een afspraak.

Kerk Hegebeintum
Foto: Kerk de Hegebeintum

Trouwlocaties

Trouwen jullie in de gemeente Ferwerderadiel? Onderstaande locaties zijn de aangewezen trouwlocaites binnen deze gemeente. Maar het is ook mogelijk om zelf een locatie te kiezen. 

• Gemeenthuis Ferwert
• Kerk de Hegebeintum

Trouwambtenaren

Jullie huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. De gemeente Ferwerderadiel beschikt over meerdere trouwambtenaren waar je uit kunt kiezen. Neem contact op met de gemeente en spreek je voorkeur uit. 

Trouwfotograaf Hallum
Foto: Cor Fennema Fotografie

Huwelijkskosten

De kosten van een huwelijk vind je op de website van de gemeente. Indien je op een andere locatie trouwt kunnen de kosten hoger uitvallen. Op maandag om 15.00 uur kun je gratis trouwen in het gemeentehuis. Je krijgt een sobere plechtigheid waarin alelen de wettelijke formaliteiten worden afgehandeld. Het gratis huwelijk wordt voltrokken doro een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Voorwaarde voor de plechtigheid is dat één persoon van het bruidspaar woonachtig moet zijn in de gemeente Ferwerderadiel. Er zijn alleen kosten voor het trouwboekje verschuldigd. 

Cor Fennema Fotografie
Foto: Cor Fennema Fotografie 

Meer informatie over trouwen in Ferwerderadiel

Gemeentehuis Ferwert
Hegebeintumerdyk 2
9172 PJ Ferwert
Tel: 0518 418 888
Website: www.ferwerderadiel.nl
E-mail: info@ferwerderadiel.nl