Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_harlingen

Trouwen in de gemeente Harlingen

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de realtie met je partner officeel vast te leggen. Gaan jullie binnenkort trouwen? Dan je doe eerst een melding in de gemeente waar je gaat trouwen. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente.

Trouwlocaties

• Stadhuis
• De Gouden Vloot - Klipper Isis
• Trebol
• Regina Andrea
• Koh-ï-Noor

Eigen trouwlocatie aanwijzen

Ook kan er een trouwlocatie door het bruidspaar worden aangewezen, neem contact op met de gemeente Harlingen voor meer informatie.

Trouwambtenaren

Er kan in de gemeente Harlingen een keuze worden gemaakt, welke buitengewoon ambtenaar van burgerlijke stand jullie huwelijk zal voltrekken. Doet dit wel minimaal 3 maanden van te voren. Jullie gegevens worden ook doorgegeven aan deze trouwambtenaar. Hij/zij zal daarna contact opnemen met jullie om persoonlijk gesprek. De buitengewone  ambtenaren zijn te vinden op de website van de gemeente.

Eigen trouwambtenaar aanwijzen

Ook is er de mogelijkheid om een ambtenaar van een andere gemeente het huwelijk te laten voltrekken. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Harlingen.

Kosten huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Op maandag om 09.00 uur en 09.15 uur kun je gratis trouwen. Dit wordt gedaan door een ambtenaar van de gemeente. Je kunt niet kiezen voor een van de ambtenaren van de burgerlijke stand. De plechtigheid neemt ongeveer 10 minuten in beslag en is toegankelijk voor maximaal 6 personen, inclusief het bruidspaar.

Meer informatie over trouwen in Harlingen

Stadhuis Harlingen
Voorstraat 35
8861 BD Harlingen
Tel: 14 0517
Website: www.harlingen.nl
E-mail: info@harlingen.nl