Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_het_bildt

Trouwen in de gemeente het Bildt

Op deze pagina vind je alle informatie over het huwelijk in de gemeente Het Bildt, bijvoorbeeld welke trouwlocaties er zijn, informatie over de trouambtenaar en welke documenten je nodig hebt.

Je kunt de melding van het huwelijk doen in de gemeente waar je wilt trouwen. Woon je niet in Nederland en heb jij of je partner wel de Nederlandse identiteit? Dan moet je aangifte doen bij de gemeente Den Haag.

Trouwambtenaren

In de gemeente Heerenveen worden de huwelijken als regel voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Voor de BABS is het prettig vooraf kennis met jullie te maken. Voor een gesprek neemt de BABS - meestal twee weken voor de trouwdag - contact met jullie op. Je kunt bij de aangifte of bij eht vastleggen van de trouwdatum je voorkeur voor een BABS aangeven. 

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Sint-Annaparochie
• Groate Kerk in Sint-Jacobiparochie
• Julianakerk in Oudebildtzijl
• Van Harenskerk in Sint-Annaparochie
• Vrouwbuurtstermolen in Vrouwenparochie

Trouwtijden

Je kunt trouwen van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Kosten huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Op maandagochtend om 09.00 uur en om 09.30 uur kun je kosteloos trouwen in het gemeentehuis. Bij de kosteloze huwelijksvoltrekking wordt enkel en alleen volstaan met de formele huwelijksvoltrekking. Het is een zeer sobere plechtigheid zonder toespraak. Deze plechtigheid vindt plaats in een vergaderruimte in het gemeentehuis en wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stad van de afdeling burgerzaken. Bij een kosteloos huwelijk mogen maximaal twee getuigen aanwezig zijn.

Meer informatie over trouwen in Het Bildt

Gemeentehuis St-Annaparochie
Van Harenstraat 47
9076 BT  St.-Annaparochie
Tel: 0518 409 234
Website: www.hetbildt.nl
E-mail: info@hetbildt.nl