Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Leeuwarderadeel

Gemeentehuis Stiens
Foto: Gemeentehuis Stiens - Vivowallpaper.com

Ga je trouwen? Dan kun je je huwelijk bij de gemeente laten voltrekken en inschrijven. Voordat je kunt trouwen, doe je eerst een melding van het huwelijk bij de gemeente waar je gaat trouwen. De melding van het huwelijk is één jaar geldig. Je moet veertien dagen voor de trouwdatum de melding hebben gedaan. Je kunt trouwen in iedere Nederlandse gemeente. Wil je trouwen in een andere gemeente dan waar je woont? Dan moet je daar een afspraak maken voor de melding van het huwelijk. 

Voor wie?

Je kunt trouwen als jij en je partner ouder zijn dan 18 jaar. Je kunt niet trouwen als jij of je partner al een geregisteerd partnerschap met iemand anderes hebben, of dat één van beide al gehuwd is met een ander. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan zijn er wel uitzonderingen mogelijk. De gemeente kan je daarover informeren.

Trouwreportage in Stiens
Foto: Amelandfoto.nl - Trouwreportage in Stiens

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Stiens
• Dekema State
• Hervormde Kerk Britsum

Trouwambtenaren

Ongeveer 4 weken voor de huwelijksvoltrekking kun je contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Mochten er zich wijzingen vorodoen met betrekking tot de huwelijksgegevens, bijvoorbeeld getuigen, dan moet je dit zo snel mogelijk doorgeven aan de afdeling Publiekszaken. Op de website van de gemeente stellen de trouwambtenaren zich aan jullie voor. 

Dekema State
Foto: Dekema State in Jelsum

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Maar je kunt ook gratis trouwen. Dit kan alleen op maandagochtend om 09.00 uur of 09.30 uur. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken: 058-2576666.

Bruiloft in Stiens
Foto: Amelandfoto.nl - Bruiloft in Stiens

Voor meer informatie over trouwen in Leeuwarderadeel

Gemeentehuis Stiens
Ljipstrjitte 1
9051 AR Stiens
Tel: 0582-576666
Website: www.leeuwarderadeel.nl
E-mail: info@leeuwarderadeel.nl