Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_menameradiel

Trouwen in de gemeente Menameradiel

Hebben jullie trouwplannen? Dan kun je het huwelijk bij de gemeente laten voltrekken en inschrijven. Voor dat je kunt trouwen moet er een melding worden gedaan bij de gemeente waar je gaat trouwen. De melding is één jaar geldig. Je moet minimaal 14 dagen voor de trouwdatum de melding van het voorgenomen huwelijk hebben gedaan. 

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Menaam
• Marsumer molen
• Eigen aangewezen trouwlocatie

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Als je voorkeur hebt voor een bepaalde trouwambtenaar, dan kun je dit bij de aangifte doorgeven. De gemeente houdt hier zoveel mogelijk rekening mee. Je bepaalt samen met de trouwambtenaar de sfeer en inhoud van jullie trouwdag. Het is julie dag en daarbij is veel mogelijk.

De trouwambtenaar neemt ruim voor de trouwdatum contact met je op om een afspraak te maken voor een bezoekje. Wanneer je een melding van het voorgenomen huwelijk doet krijg je een vragenformulier, deze kan op voorhand aan de trouwambtenaar worden gestuurd. Je kunt kiezen of de ambtenaar van de burgerlijke stand gebruik maakt van de Nederlandse of Friese taal. 

Kosten huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandagochtend om 09.00 en 09.30 uur is het mogelijk om gratis te trouwen in de gemeente Menameradiel. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie over trouwen in Menameradiel

Gemeentehuis Menaam
Dyksterbuorren 16
9036 MS Menaam
Tel: 0518 452 900
Website: www.menameradiel.nl
E-mail: gemeente@menameradiel.nl