Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Menameradiel

Gemeentekantoor Menameradiel
Foto: Gemeentehuis Menaam - www.menameradiel.nl

Hebben jullie trouwplannen? Dan kun je het huwelijk bij de gemeente laten voltrekken en inschrijven. Voor dat je kunt trouwen moet er een melding worden gedaan bij de gemeente waar je gaat trouwen. De melding is één jaar geldig. Je moet minimaal 14 dagen voor de trouwdatum de melding van het voorgenomen huwelijk hebben gedaan. 

Wanneer mag je trouwen?

• Je mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
• Je moet meerderjarig zijn. Dit betekent dat je 18 jaar of ouder moet zijn.
• Er mag geen te nauwe bloedband zijn. Broers en zussen kunnen niet met elkaar trouwen. Neven en nichten wel.
• Als je onder curatele staat, dan heb je toestemming van de curator of kantonrechter nodig en in sommige gevallen van de rechter.
• Bij het huwelijk heb je getuigen nodig. Wettelijk moeten dat er in ieder geval twee zijn, maar het mogen er ook drie of vier in totaal zijn. 

Trouwen in Menaam
Foto: Lex Ensing Photography - Trouwreportage in Menaam

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Menaam
• Marsumer molen
• Eigen aangewezen trouwlocatie

Hummer trouwauto
Foto: All American Limousines - Trouwvervoer in Marssum

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Als je voorkeur hebt voor een bepaalde trouwambtenaar, dan kun je dit bij de aangifte doorgeven. De gemeente houdt hier zoveel mogelijk rekening mee. Je bepaalt samen met de trouwambtenaar de sfeer en inhoud van jullie trouwdag. Het is julie dag en daarbij is veel mogelijk. De trouwambtenaar neemt ruim voor de trouwdatum contact met je op om een afspraak te maken voor een bezoekje. Wanneer je een melding van het voorgenomen huwelijk doet krijg je een vragenformulier, deze kan op voorhand aan de trouwambtenaar worden gestuurd. Je kunt kiezen of de ambtenaar van de burgerlijke stand gebruik maakt van de Nederlandse of Friese taal. 

Kosten huwelijk

Aan het huwelijk zijn kosten verbonden. Maar op maandagochtend om 09.00 en om 09.30 uur kun je gratis trouwen in het gemeentehuis. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente. 

Rolls Royce huren
Foto: All American Limousines - Trouwvervoer in Marssum

Meer informatie over trouwen in Menameradiel

Gemeentehuis Menaam
Dyksterbuorren 16
9036 MS Menaam
Tel: 0518 452 900
Website: www.menameradiel.nl
E-mail: gemeente@menameradiel.nl