Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_ooststellingwerf

Trouwen in de gemeente Ooststellingwerf

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officeel vast te leggen. Ga je trouwen? Dan doe je eerst een melding in de gemeente waar je gaat trouwen. Dit hoeft niet meer per sé in de woongemeente te gebeuren. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Ooststelingwerf
• Hotel Restaurant Lunia
• De Schaopedobbe
• Eigen aangewezen trouwlocatie

Trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaren van burgerlijke stand kunnen door het bruidspaar worden uitgekozen, bij voorkeur kunnen er 2 worden uitgekozen. Als beide ambtenaren van jullie voorkeur verhenderd zijn regelt de gemeente zelf een trouwambtenaar.

Eigen trouwambtenaar aanwijzen

Ook is het mogelijk om een ambtenaar buiten de gemeente Ooststellingwerf jullie huwelijk te laten voltrekken. Voorwaarde is wel dat hij/zij al benoemt en beëdigd is tot buitengewoon ambtenaar van burgerlijke stand.

Meenemen:
Informeer van te voren bij de gemeente welke documenten moeten worden meegenomen. Het kan zo zijn dat de gemeente deze documenten al heeft.De volgende documenten hoeven dan niet meegenomen te worden:
• De afschriften van beide partners hun geboorteaktes.
• De legitimatiebewijzen van beide partners
• Kopieën van de legitimatiebewijzen van de aangewezen getuigen

Kosten huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

In de gemeente Ooststellingwerf kun je gratis trouwen op maandag- en donderdagmorgen om 09.00 uur. Je moet hierbij welk rekening houden dat de voltrekking plaatsvindt in een spreekkamer en dat deze ruimte voor maximaal 8 personen geschikt is. Het is een korte en sobere plechtigheid.

Voor meer informatie over trouwen in Ooststellingwerf

Gemeentehuis Oosterwolde
't Oost 11
8431 LE Oosterwolde
Tel: 0516 566 222
Website: www.ooststellingwerf.nl
E-mail: gemeente@ooststellingwerf.nl