Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_tytsjerksteradiel

Trouwen in de gemeente Tytjerksteradiel

Jullie trouwdag is een dag om naar uit te kijken. Samen hebben jullie de beslissing genomen en samen leven jullie naar deze bijzondere dag toe. Om van deze dag een succes te maken moet er veel geregeld worden.

Wat er gergeeld moet worden om voor de wet te trouwen vind je op deze pagina. Wij wensen jullie veel succes met het plannen en organiseren van jullie trouwdag!

Trouwlocaties

Het gemeentehuis in Burgum is onze vaste trouwlocatie. Dit betekent dat er een gemeentebode aanwezig is bij huwelijken die op het gemeentehuis worden gesloten. Daarnaast kan onder de gestelde voorwaarden iedere locatie als incidentele trouwlocatie kan dienen. De voorwaarden gaan over de veiligheid, de uitstraling, de openbare toegankelijkheid en de overkapping van de locatie. Ook een schip kan trouwlocatie zijn, als het aan de voorwaarden voldoet. Voor een incidentele locatie sluit de gemeente een overeenkomst met het bruidspaar en de eigenaar van de locatie. Hierin zijn afspraken opgenomen over de inrichting, de onkosten, de bereikbaarheid, de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

Hieronder nog een aantal prachtige trouwlocaties:
• Landgoed Stania State
• Landgoed Glinstra State
• Hotel Restaurant Princenhof

Trouwambtenaren

De huwelijksvoltrekking is een intiem moment waar het bruidspaar lang naartoe leeft. Dit moment wordt meebeleefd door de trouwambtenaar, ook wel Buitengweoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) genoemd. In de gemeente Tytsjerksterdaiel zijn meerdere trouwambtenaren

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Maandag- en woensdagochtend om 09.00 uur kun je kosteloos trouwen (excl. trouwboekje).
Het gezelschap mag niet groter zijn dan tien personen. Voorwaarde is wel dat één van de partners in de gemeente woont.

Meer informatie over trouwen in Tytsjerksteradiel

Gemeente Tytsjerksteradiel
Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum
Tel: 0511-460860
Website: www.t-diel.nl
E-mail: gemeente@t-diel.nl