Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_op_amelandJa, wij willen trouwen op Ameland!

Ameland is één van de mooiste plekjes van Nederland. Ameland heeft eigenlijk alles te bieden voor een geweldige trouwdag: schitterende natuur, een goudgeel strand, ruime keuze in trouwlocaties en andere faciliteiten die je nodig hebt om deze dag de mooiste van je leven te maken..

Er moet heel veel geregeld worden als jullie gaan trouwen. Je moet onder andere een aantal formele zaken regelen. Op deze pagina geven wij jullie zoveel mogelijk informatie over de voorbereiding van jullie huwelijk op Ameland.  

arjen_huitenga_trouwen_strandFoto: arjen huitenga fotografie

Wat te regelen als je gaat trouwen op Ameland

1. Laat je informeren over de mogelijkheden

Er is veel mogelijk als je wilt trouwen op Ameland, maar er zijn wel dingen die belangrijk zijn om te weten. Wij raden je aan de informatie op deze pagina goed door te nemen. Wilt je meer informatie over trouwen op Ameland? Of hebben jullie specifieke wensen? Dan kun je contact opnemen met de gemeente Ameland via telefoonnummer (0519) 555 555. 

Fotoreportage_Bruidspaar_fotografie_wiersmaFoto: Fotografie Wiersma

2. Datum en locatie reserveren

1. Gemeentehuis

Het gemeentehuis van Ameland is gebouwd op de plaats waar eens het Camminghaslot heeft gestaan. Vroeger werd de gemeente vanuit het Camminghaslot bestuurd. In het gemeentehuis bevindt zich de raadzaal, die tevens dient als trouwzaal. De zaal biedt (zit)plaats voor ongeveer 40 personen. Opvallend in deze zaal is het muurgrote schilderij van de Koninklijke familie. Jan Kruis maakte het schilderij ter ere van het veertig jarig huwelijksfeest van Koningin Juliana en Prins Bernhard in 1977. Neem contact op met de gemeente Ameland om een datum te reserveren. 

gemeentehuis_ballum_ameland_trouwenFoto: Gemeentehuis Ballum

2 Vrije trouwlocatie

Wil je op een vrije trouwlocatie trouwen? Neem dan van te voren contact op met de eigenaar of beheerder van de bijzondere trouwlocatie en geef daarna datum en locatie door aan de gemeente. Hou er wel rekening mee dat de eigenaar, naast de standaardkosten die gelden voor de huwelijksvoltrekking overige kosten in rekening kan brengen. Hierover maak je zelf afspraken met de eigenaar. Nadat je bij de eigenaar eentrouwdatum en tijd hebt gereserveerd, is het van belang dat je dit doorgeeft aan de gemeente Ameland. Dit doet de eigenaar van de locatie die jullie hebben gekozen niet.niet. .

Het huwelijk kan voltrokken worden op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag op een tijd tussen 09.00 en12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Bruidsfotografie_michelle_hamstraFoto: Michelle Hamstra Fotografie

3. Voorkeur trouwambtenaar aangeven

Als jullie contact hebben met de gemeente over de trouwdag en trouwlocatie, dan kun je ook een voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar.

Voor de actuele trouwambtenaren kun je het beste kijken op de website van de gemeente Ameland. 
Het is ook mogelijk je eigen trouwambtenaar (uit andere gemeente) mee te nemen. Voorwaarde hierbij is wel dat deze persoon als trouwambtenaar in een andere gemeente werkzaam is. Hieraan zijn wel kosten verbonden. De gegevens van de trouwambtenaar kan worden doorgegeven via een formulier: "Formulier benoemen trouwambtenaar voor één dag" Deze vind je op de website van de gemeente.  
De ambtenaar die het huwelijk voltrekt houdt een korte toespraak. De betrokken ambtenaar overlegt van tevoren met jullie over de inhoud van de toespraak. 

Trouwreportage_Bruidspaar_sandra_gielesenFoto: Sandra Gielesen Fotografie

4. Huwelijksmelding doen

Voordat je kunt gaan trouwen doe je een schriftelijke melding bij de ambtenaar van de Burgerlijke Stand. De schriftelijke melding doe je minstens twee weken en maximaal één jaar voor de trouwdatum. Wacht je na de schriftelijke melding langer dan één jaar met trouwen? Dan moet je opnieuw een schriftelijke melding doen. Jullie persoonsgegevens moeten volledig zijn opgenomen in de basisregistratie personen (BRP) van jullie woongemeente. Als je in Nederland bent geboren en daar altijd hebt gewoond, is dit zeer waarschijnlijk het geval.

 

Bruidsfotograaf_NantkoFoto: Foto Nantko

Getuigen vragen

Bij het huwelijk moeten minimaal twee en mogen maximaal vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn. De namen van de getuigen geef je ook door aan de ambtenaar van de burgerlijke stand via het intakeformulier huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Regel het ruim van te voren

Voor de melding van jullie voorgenomen huwelijk zijn de volgende formulieren nodig:

Melding huwelijk of geregistreerd partnerschap;
Intakeformulier huwelijk of geregistreerd partnerschap;
Kopie geldig paspoort of identiteitskaart van jullie en alle getuigen.
Ben je in het buitenland geboren en/of heb je in het buitenland gewoond? Dan heeft de gemeente het formulier melding huwelijk of geregistreerd partnerschap met verblijfsrecht ook nodig. Misschien moet nog meer documenten overleggen, zoals bijvoorbeeld een geboorteakte, ongehuwdheidsverklaring etc. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met de Klant contact Centrum via tel. (0519) 555 555.

Je kunt de formulieren volledig ingevuld en ondergetekend opsturen naar Gemeente Ameland, Postbus 22, 9160 AA Hollum-Ameland of per e-mail op te sturen naar info@ameland.nl.

Alle formulieren waar over gesproken wordt vind je op de website van de gemeente.

Reportage_Bruidspaar_simon_van_der_woudeFoto: Simon van der Woude Fotografie

5. Overige huwelijksvoorbereidingen

Als je met de gemeente bovenstaande zaken hebt geregeld, dan kun je  aan de slag met de verdere huwelijksvoorbereidingen. De grote dag vul je uiteraard helemaal naar eigen smaak in. 

Kosten om te trouwen op Ameland

Voor de actuele kosten om te kunnen trouwen in de gemeente Ameland, kun je het beste de website van de gemeente raadplegen.

Gratis trouwen

Wist je dat je op Ameland ook gratis kunt trouwen? De gemeente Ameland deze mogelijkheid op een vast moment in de week: iedere woensdagochtend om 9.30 uur in het gemeentehuis. 

Lex_Ensing_Photography_trouwen_amelandFoto: Lex Ensing Photography

Overige kosten

ook voor de overige kosten voor trouwen op Ameland kun je het beste op de website van de gemeente kijken.Als we het over overige kosten hebben, kun je denken aan::

Trouwboekje:
Getuigen 
Trouwambtenaar 

Wij wensen jullie in ieder geval heel veel geluk toe in de toekomst!

Meer informatie over trouwen op Ameland

Gemeentehuis Ballum
Jelmeraweg 1
9162 EA Ballum
Tel: 0519 555 555
Website: www.ameland.nl
E-mail: info@ameland.nl