Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Waadhoeke

Rolls Royce hurenFoto: All American Limousines - Trouwvervoer in Marssum

De gemeente Waadhoeke bestaat uit 41 officiële kernen, waarvan Franeker de hoofdstad is. Veel bruidsparen uit de gemeente, maar ook van buiten de gemeente, trouwen in Waadhoeke. Dit heeft alles te maken met de unieke trouwlocaties. Op deze pagina lees je alles over een trouwen in de gemeente Waadhoeke.

Melding huwelijk

Het voornemen om te gaan trouwen moet worden aangegeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente van de bruid of bruidegom. Trouwen ine en gemeente waar geen van de partijen woont is mogelijk, indien dat bij de melding van het huwelijk wordt verteld. Voor de huwelijksmelding moet vooraf een afspraak worden gemaakt. Tevens word je dan meegedeeld welke documenten je mee moet nemen. 

Trouwvervoer TzumFoto: Trouw in mijn Citroën - Trouwvervoer inclusief chauffeur

Trouwlocaties

Naast het stadhuis heeft Waadhoeke nog vijf andere trouwlocaties. 

• De Korenaar
• Franeker Managment Academie
• Mariakerk te Boer
• Museum Martena
• Zeilschip de Zephyr

De huwelijksvoltrekking

Op de afgesproken dag en tijd wordt het huwelijk voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand in het bijzijn van minimaal twee en maximaal vier getuigen. Van het huwelijk wordt een akte opgemaakt. Deze wordt tijdens de huwelijksvoltrekking ondertekend door de partners, de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand. De trouwambtenaar houdt een toespraak tijdens de plechtigheid. Wanneer je dat niet op prijs stelt, kun je dat doorgeven aan het cluster Burgerzaken. Je kutn kiezen of de trouwambtenaar gebruik maakt van de Nederlandse of Friese taal. Een bode ontvangt het bruidspaar en de gasten. Zij zorgen ervoor dat alles zonder problemen verloopt. 

Trouwambtenaren

Graag willen de trouwambtenaren zich aan jullie voorstellen. Zo kun je kijken wie het beste bij je past en kun je wellicht een voorkeur uitspreken. Op de website van de gemeente kun je een keuze maken uit de trouwambtenaren. Een trouwambtenaar is beperkt beschikbaar. Heb je een keuze gemaakt? Laat dit dan zo snel mogelijk weten, dan kan de gemeente een reservering maken. Dit voorkomt teleurstellingen. Alle trouwambtenaren zijn zeer goed in staat een positieve bijdrage te leveren aan de mooiste dag van jouw leven. 

Bruidsboeket Sint Annaparochie
Foto: Mariska's Flower Art & Design - Pak uit met mooie bloemen!

Kosten van het huwelijk

De kosten van het huwelijk vind je op de website van de gemeente. Wanneer je trouwt op een andere locatie dan het stadhuis, worden de kosten verhoogd. Op maandag en dinsdagmorgen tussen 08.30 en 09.00 uur kun je gratis trouwen. De gratis huwelijken worden voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand in het gemeentehuis. Het is een bescheiden plechtigheid van ongeveer 10 minuten. Hierbij is geen bode betrokken. Er wordt ook geen toespraak gehouden. Bij het huwelijk kunnen naast het bruidspaar maximaal acht gasten aanwezig zijn. Dat is inclusief getuigen. 

Voor meer informatie over trouwen in Waadhoeke

Gemeentehuis Franeker
Harlingerweg 18
8801 PA Franeker
Tel: 0517 380 380
Website: www.waadhoeke.nl
E-mail: info@waadhoeke.nl