Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Karmelklooster Drachten een sfeervol kapel als trouwlocatie

Trouwlocatie met een verrassende intieme sfeer

Het Karmelklooster is één van de drie officiële trouwlocaties van de gemeente Smallingerland in Friesland. Het Karmelklooster is een sfeervol kapel met een verrassende intieme sfeer. Het is mogelijk om het burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk te laten sluiten met een receptie, diner of feest. Er is plaats voor maximaal 150 personen, maar ook voor kleinere gezelschappen is de locatie zeer geschikt. U bent van harte welkom om de trouwlocatie te bezichtigen. In verband met de beschikbarheid is het goed om van te voren een afspraak te maken. 

Burgerlijk huwelijk

Voordat het burgerlijk huwelijk begint, wordt u als bruidspaar ontvangen in de vogeltjeskamer. Uw gasten worden ontvangen door onze bode en die begeleidt hen naar de kapel. Het burgerlijk huwelijk duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Wilt u bepaalde muziek horen bij binnenkomst, na het ja-woord of bij de afsluiting? Dan kunt u de muziek vooraf aan ons overhandigen. De bode zorgt ervoor dat de muziek op het juiste moment wordt afgespeeld. Er wordt voor bloemen en kaarsen in de kapel gezorgd bij de entree. Na afloop kan er met echte rozenblaadjes gestrooid worden. Het is niet toegestaan om met rijst, confetti of plastic bloemblaadjes te strooien.

Kerkelijk huwelijk

Zowel het burgerlijk als kerkelijk huwelijk kan gesloten worden in het Karmelklooster. De kapel van het klooster biedt een schitterende ambiance. Gebruik van de vleugel is inbegrepen. 

Bruidsreportage

Ook bieden wij prachtige plekjes voor de bruidsreportage. De ommuurde slottuin, maar ook de binnentuin is uniek voor uw fotoreportage. Gelegenheid tot het maken van trouwfoto's op de ochtend voor het huwelijk en tot één uur na het huwelijk of na de ontvangst of receptie met familie en vrienden. Wanneer u niet in dit kapel trouwt, bent u ook van harte welkom voor het maken van foto's. De kosten voor het gebruik van de locatie zijn: € 75,-, een bijdrage die wordt gebruikt om het klooster voor de toekomst te bewaren. 

Receptie en feest

Vier de mooiste dag van uw leven samen met uw naasten in Het Karmelklooster. Wellicht verrast u uw gasten met bruidstaart en koffie of thee, of zelfs champagne, in de kapel of binnentuin van het klooster. Wanneer het minder goed weer is, bouwen we de kapel na de trouwceremonie in korte tijd om tot een feestelijke ruimte voor een receptie of feest. We kunnen verschillende hartige lekkernijen serveren: van een bittergarnituur met druiven en nootjes tot mini-broodjes zalm met roomkaas en bieslook. Onze kok zal u en uw bruiloftsgasten verwennen met een heerlijk diner. Er is ook ruimte voor muziek. We denken graag met u mee!  

Overnachten

Op de eerste etage van het klooster bevinden zich de cellen van de zusters. De kamers zijn eenvoudig ingericht met een goed bed, een stoel en een wastafel met warm- en koud stromend water. Er zijn 18 éénpersoonskamers en 7 tweepersoonskamers. Het is alleen mogelijk om als groep in het klooster te overnachten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk, receptie, diner of huwelijksfeest ontvangen? Vul dan het formulier in of neem telefonisch contact met ons op. 


Burgemeester Wuiteweg 162
9203KP  DRACHTEN
Tel: 0512-512103
Naar de website
Informatie / prijsaanvraag:
Voornaam:
Achternaam:
Woonplaats:
Emailadres:
Telefoon:
Trouwdatum:
Optie:
Duidelijke toelichting:
 
 
Terug naar categorie